Praktijk

Emel Kiliç

Klinisch psycholoog i.o

Sociaal-cultureel agoog

Pedagogisch-Psychologisch Consulent

Schrijfster

Als cultuursensitief hulpverleenster ben ik in 2008 afgestudeerd aan de Marmara University - Onderwijs faculteit in Istanbul. Momenteel ben ik ook een doctoraatsonderzoekster aan de Vrije Universiteit Brussel in de Psychologische en Pedagogische Faculteit.

In de eerste jaren na mijn studies heb ik voornamelijk ervaring opgedaan in het werken met kinderen.

Ik heb ongeveer vijftien jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Als een leergierige therapeute geloof ik in het levenslang leren. Wij kunnen op elke leeftijd iets leren of afleren met onze eigen empowerment. Daarvoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd om kinderen, jongeren en gezinnen te steunen.

Humanisme is mijn levensfilosofie. Ik heb dan ook meerdere jaren ervaring als hulpverlener om met verschillende culturen, nieuwe gezinsvormen, migratie en nieuwkomers te werken. Als hulpverlener bied ik een luisterend oor met aandacht, geduld en empathie. Ik hou ervan om mensen te steunen om op hun eigen benen te staan met cliëntvriendelijkheid, kwaliteit en vrijheid met verantwoordelijkheden te nemen om de eigen veerkracht samen verder te ontdekken. Daardoor zijn de wederkerige verantwoordelijkheiden van cliënt en therapeut ook de belangrijkste bouwsteun als hulpverlener.

Op zaterdagen (gewoon met afspraak) bied ik individuele consultatie, therapie aan kinderen of volwassenen, gezinsondersteuning en groepsbegeleiding. Verder is het mogelijk om een online consultatie, begeleiding of coaching te organiseren. Waar nodig, en steeds in overleg met u, kan ik u doorverwijzen naar een collega-expert.

Beroepsverenigingen

 • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
 • Psychologenkring Waasland vzw : Afdeling Sint-Niklaas

Studies

 • Marmara University- Onderwijs Faculteit- Specifiek voor vroegere leeftijd ( van 0-6) jaar, 2008
 • Vrije Universiteit Brussel- Onderwijsfaculteit- Culturele Agogiek-Specifiek voor Volwassenen, 2016
 • Vrije Universiteit Brussel- Voorbereidingsprogramma Master in Klinische Psychologie, 2022
 • Vrije Universiteit Brussel, Psychologie en Onderwijs Faculteit, doctoraat onderzoeker, start 2017

Bijkomende opleidingen:

Creativiteït, speltherapie en het leren van eigen narratieven zijn mijn belangrijkste bouwstenen als hulpverlener. Binnen mijn opleiding klinische psychologie heb ik in verschillende psychologie stromingen interesse, net zoals Psychodinamische therapie (MBTC-Mentalisation Based Treatment Childeren (MBTC), Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT), Mindfulness, Gedragstherapie en Systeemtherapie (Narratieve Stroming). Om mij verder te specialiseren heb ik kortduringe opleidingen gevolgd. Bijvoorbeeld. Systemisch werken met paren: relaties onder druk van psychopathologie (Interactie-Academie, mei 2021), Gestalt groepstherapie (IVC, december 2016, mei 2017, Kortrijk), Mindfullness Training (Brusssels University Consultation Center (BRUCC), 2020)Waldorf Steiner Education(2009, Istanbul)

Doelgroep

 • Zowel kleuters (3 tot 6 jaar), kinderen (6 tot 12 jaar) als hun ouders kunnen bij mij terecht.
 • Kinderen en volwassen nieuwkomers, migranten, nieuwe gezinsvormen, multiculturele gezinnen.

Waarmee?

Je kan bij me terecht met allerlei thema's, waaronder coaching, sociaal-emotionele problemen, rouw- en verliesverwerking, toekomstplanning, aangepaste studie methode, studiebegeleiding, bemiddeling, zindelijksheidproblemen, hechtingsproblemen, ouderschapscoaching. Ouders kunnen ook bij mij terecht met opvoedingsvragen of om een ander manier te communiceren met hun kinderen.

Hoe?

De aanmelding gebeurt in eerste instantie per e-mail of telefonisch

 • Daarna bekijk ik het probleem van naderbij via een aantal verkennende gesprekken.
 • Via een belevingsonderzoek zoek ik, bij kleuters en lagere schoolkinderen, uit waar het probleem zich situeert.
 • In het adviesgesprek worden de werkhypothesen besproken en de therapievorm toegelicht.

Welke therapievormen zijn er?

Individuele gesprekstherapie of speltherapie in combinatie met ouderbegeleiding

 • Enkel ouderbegeleiding
 • Online consultaties
 • Vorming en training
 • Workshops
 • Spelcounseling
 • Ouder/kind/gezinsbegeleiding

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de cliënt kan de begeleiding op elk moment aanvatten of stopzetten. 

Afspraken dienen ten laatste 48u op voorhand geannuleerd te worden, zo niet wordt de consultatie aangerekend. Bedankt voor uw begrip.